Szczegółowy widok

WPPHU VITALIS

Właściciel: TADEUSZ KAWA
Województwo: warmińsko-mazurskie
Powiat: ELBLĄG
Gmina: MŁYNARY
Miejscowość: ZASTAWNO
Numer domu: 37
Poczta: 14-420 MŁYNARY
Telefon: 55 2214519
Strona internetowa: www.vitalis.elblag.pl
Szerokość geograficzna: 54.1742
Długość geograficzna: 19.644

Opis:

Serdecznie zapraszamy do naszej Ekofarmy Vitalis w Zastawnie (16 km od Elbląga w kierunku Młynar). Farma położona jest na ok. 90 ha malowniczo położonego terenu. Na terenie siedliska znajdują sie stawy rybne (możliwość wędkowania), przepływa tu również strumyk o nazwie Kręty.

Atutem gospodarstwa jest hodowla bydła rzadkich ras: Galloway, Highlander, Aubrac (wołowina, cielęcina na własny użytek). Użytkujemy konie rasy huculskiej (pod siodło, oprowadzanie dzieci, wycieczki w plener, rajdy po wysoczyźnie elbląskiej). Posiadamy typowe zwierzęta hodowlane tj. owce, kozy (świeże sery, kozie mleko), króliki, kury (świeże jaja), krowy. Do naszej zwierzęcej rodziny należą także lamy, osiołki i muły, które są dodatkową atrakcją.


Organizujemy:
- imprezy integracyjne dla małych grup 30 osobowych oraz dla dużych 250 osobowych
- imprezy okolicznościowe (wesela, chrzciny, komunie, urodziny, imieniny itp.)
- kursokonferencje
- warsztaty, plenery tematyczne
- kolonie, półkolonie
- zielone szkoły
- biwaki
- zimowiska
- kuligi
- ogniska w plenerze


Istnieje możliwość zorganizowania programu turystycznego w zależności od indywidualnych potrzeb klientów. Serdecznie zapraszamy do organizowania pobytów dzieci, młodzieży i dorosłych w naszej Ekofarmie.


Więcej informacji:

Od roku 2011 jesteśmy członkiem, założycielem Elbląskiego Klastra Turystycznego.
Od 29.03.2014 r. jesteśmy członkiem Europejskiego Centrum Rolnictwa Ekologicznego i Turystyki, oddział w Polsce.

Jesteśmy członkiem europejskiej sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury Powiśle.
Jesteśmy członkiem POLSKIEGO ZWIĄZKU HODOWCÓW I PRODUCENTÓW BYDŁA MIĘSNEGO



Programy edukacyjne realizowane w gospodarstwie:

1. Żywność produkowana w gospodarstwie ekologicznym.

2. Pieczenie chleba - od kłosa do chleba.

3. Zwierzęta w gospodarstwie.

4. Lekcja o kozach - pozyskiwanie mleka.


Powrót
Osoby niepełnosprawne
Pracownik gospodarczy